C.C's blog
28-12-2008 - 16:10

Vore forunderlige verden

”Thanks for playing, see you next time” Min samtale med min gode Xbox live ven fra Canada er afsluttet, vi fik snakket om alt muligt, vind og vejr, økonomi, familie, og en masse andet. Mens vi havde vores venskabelige samtale rendte vi rundt som marines og skød var der var fjendtligt, vi hoverede for hinanden når vi skød hinanden, og vi jublede sammen når vores team vandt. Vi hyggede os godt og grundigt i Call of Duty 4. I alder af 16 år er engelsk ikke noget problem for mig længere.

Jeg kigger over på mit ur, klokken er 3 midnat, min gode ven er smuttet for fodboldtræningen venter, jeg overveje om jeg skal gå i seng. Det bliver en hurtig tanke der en med en klar konklusion, nej! Jeg napper et par timer på xbox’en i nu.

Min gode barndomsven, som også er min bedste ven som jeg har kendt i snart 10 år komme pludselig på xbox live, efter lidt snakken finder vi ud at der skal games Call of Duty 4. Vi spiller og  får snakket en del, om privat liv og hvad ellers to bedste venner kan snakke om. At jeg bor ca. 25km. fra ham betyder intet. Vi begge har Xbox live gold abonnement, så vi sidder og snakker med hinanden i xbox live gold party som vi har oprettet for at de andre online ikke skal bliver forstyrret at vores snak. Hans far kommer ind på hans værelse og låne lige mikrofonen et øjeblik for at fortælle at min mobil er tilbage for reparation.

Klokken er blevet 5, vi begge blev enige om det må være nok for i dag, det er så småt begyndt at lysne lidt op uden foran mit vindue. Jeg løber hurtig ud  for at børste tænder, hele huset sover der er kun mig oppe, dejligt! Så er der ro og fred. Jeg er lige blevet færdig med at børste tænder da min dejlige hund kommer logrende med dens rem i munden, den vil ud og gå en tur. Jeg tænker åh nej, og er lige ved at inogere den, men ombestemmer mig hurtig for vis den skulle tisse.

Jeg går en tur rundt i byen hvor jeg bor, min hund går ved siden af mig med snuden i jorden optaget at vejkanten. Der er helt stille, og jeg har altid haft det sådan at når der er stille, så begynder min hjerne at tænke.

Jeg begynder at tænke på hvor tit vi mennesker tager teknikken i dagligdagen forgivet. Mig og min bedste ven var bange at vores venskab ville gå i stykke den dag jeg flyttede for min gamle barndomsby , men det gjorder det ikke, vi er sammen hver anden weekend. Men det er ikke nok, hvervfald ikke for os, men vi snakker næsten sammen hver eneste dag når vi spiller på vores xbox’er.

Den dag i dag tager man det ikke for meget, men pludselig står jeg og tænker, ”Det er utroligt”, jeg sidder bogstaveligt talt og snakker i en stump plastik med ledning inden i, som er omgivet at tot vat. Og min stemme bliver sendt ud på en rejse på 25km, eller måske 3000km. Og ikke nok med det, min stemme er fremme ved modtageren på under 1 sekund. Normalt vil jeg ikke tænke så meget over det, men den aften gjorder jeg. For det er jo lige gyldigt om jeg sidder 3000km væk fra den person jeg snakker med, jeg skal bare have Internet, hvilket må siges at være standard i de fleste bogligere i dag. Man må da indrømme det er utroligt at vi er nået så langt.

Men det fik mig også på en anden tanke, for man må sige at snakke online over xbox 360 er ikke noget af de sværeste der findes. Det betyder også man ikke kan undgå en meget irriterende ting, det er små irriterende amerikanske pubertets unger på omkring de 12-14 år. For med deres irriterende bemærkning, ”cheater, lucky dick,” og mange flere fraser kan det virkelig ødelægge gameplayet når man spiller online. Jeg har personlig selv afbrudt  spil online for at slippe at høre dem, men vi må håber at der en dag kommer i middel mod dem. 

Og det bare jo bare ikke at snakke online over xboxen, det er også mobiler, kraft scannere og meget mere som teknologien har givet os.

Men vil til sidst have lov til prise det morderne teknologisk fremskridt som gøre hverdagen nem for mange, både normale&handicappe, sorte & hvide piger & drenge.  
 v  Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.