Cerialbox's blog
16-04-2007 - 22:35

Xbox Live - En skuffelse

Hey og velkommen til min blog :)

Jeg vil skrive lidt om min oplevelse med Xbox Live og og den har ikke været positiv. Nu får jeg det til at lyde som om XBL er noget skidt, men det mener jeg absolut ikke det er. Tvært imod ville det være en ganske fin service fra Microsofts side... hvis det var gratis!

Jeg er en inkarneret PC gamer med mange timers CS, CS:S, DOD og Q3 på sig, så da jeg hørte om hvor revoulutionerende XBL skulle være, var det en af grundene til jeg købte en Xbox 360. Snart 1 år efter, har jeg stadig ikke fundet ud af hvorfor det skulle være en Xbox 360's styrker.

For det første, koster det 450 kr. om året, hvilket jeg synes er helt urimeligt taget i betragtning af, hvad du får for de penge. Der er INTET, som ikke er set før på PC.

1. Downloade demoer - Check
2. Arcade spil (emulator) - Check
3. Mulighed for at chatte in-game (www.xfire.com) - Check
4. Spille multiplayer online - Check
5. Kommunikation via headset - Check
6. YOU NAME IT, I CHECK IT!!!!1

Selv de spil som skulle have en rigtig god multiplayer del (GoW, R6: Vegas, CoD3) har jeg fundet meget dårlige online. I GoW skal jeg sidde og bruge 10 forsøg på at komme ind på en ranked server, i Vegas er grafikken betydeligt dårligere end i SP og der er ekstemt meget bulletlag, og CoD3 har det samme problem som GoW. Jeg har forresten en 4 mbit forbindelse, så der burde ikke være problemer.

Hvad fanden er meningen? Er det, det jeg betaler 450 kr. for om året? Hvorfor kan man ikke hoste en dedicated server, som på PC, så der ikke er lag?

En anden ting der kan pisse mig af, er microtransactions. HVORFOR skal man BETALE for et latterligt lille billed til ens gamerprofil, eller et theme til sin konsol? Jeg kan godt forstå at man kræver penge for ekstra indhold til spillene, men at kræve penge for noget så ligegyldigt som et baggrundsbillede til sin xbox, eller indhold som har været i spillet på andre platforme, men er taget ud fra 360-udgaven så udviklerne kunne tjene en ekstra skilling (EA, im looking at you), finder jeg dybt latterligt.

Hvad enten i er enige eller uenige, så endelig skriv i kommentarfeltet :)
Følg Xboxlife her