Cena's blog
23-03-2012 - 17:25

Kan en Android fanboy skifte lejr?

For små 3-4 uger siden besluttede jeg at jeg efter at have haft Android i 2 år trængte til at prøve nyt.
Valget var i første omgang falder på enten Samsung Omnia W eller Nokia Lumia 800.

Jeg havde besluttet mig for at det skulle være Nokia Lumia 800. Jeg begyndte at lave lidt research på selve OS'et, og efter at have læst en masse artikler kunne jeg konkludere at OS'et simpelthen var for umodent endnu.
Jeg ville savne en masse af de Apps jeg havde på Android. Jeg ville f.eks. heller ikke kunne lave interdeling via WI-FI som jeg bruger forholdsvis ofte.
Iphone var sådan set udelukket da jeg aldrig har brudt mig om Apple, og syntes de har været for dyre i forhold til hvad de andre telefoner på markedet kostede.

Jeg satte mig derfor en aften og kiggede på hvad jeg kunne få for det beløb jeg ca. havde sat af.
Til min store overaskelse kostede Lumia 800, Samsung Galaxy Nexus 2 og Iphone 4s (16 gb) faktisk det samme.
Da der ikke var andre telefoner på markedet som jeg fandt interessante besluttede jeg mig for at prøve Iphone 4S selvom jeg havde en masse fordomme om at det var et lukket styresystem, alt for dyrt og de sædvanelige floskler som i allerede kender.

Og jeg må sku indrømme at den kun har overrasket positivt indtil videre.
Meget er sket med IOS og mine prioriteringer af hvad jeg skal med en telefon, siden jeg for første gang for 2 år siden tog stilling i smartphone "krigen" og valgte Android.

Jeg har ikke længere behov for at skulle ændre på udseendet på GUI, vælger et anderledes SMS program, overclocke hardware osv.
Jeg vil bare have en telefon der virker hver dag og ikke laver spontane genstartes, crasher i apps osv. og det syntes jeg at Iphone 4S opfylder.

Der er der selvfølgelig ting som Widgets som jeg godt kan savne fra Android, men det er ikke noget der er nødvendig for at min hverdag fungerer. 
Til gengæld er det rart at have den sikkerhed at man altid har backup af ALLE sine ting på computeren, uden det skal være besværligt hvis man mister sin telefon. Der er Android altså håblåst langt efter i forhold til IOS på den front.
Jeg skal også ærlig erkende at ITunes nok var i top 5 over værste fjender førhen, men efter jeg har luret systemet syntes jeg sku egentlig det fungerer rigtig godt.
 
Efter mine oplevelser med Iphone må jeg også indrømme at jeg er rykket tættere på feks at købe en MacBook eller en Ipad.
Ja det kan godt være at IOS er mere lukket end det er på Android - men du skal ikke selv hen og træffe nogle valg om hvad den bedste launcher er, hvilken ROM der nu kører bedst og sådan noget.
Der er sku rigeligt med valg at træffe i hverdagen, og det er rart ikke at skulle overveje disse (småting indrømmet).

Og hvis man syntes det hele er alt for lukket og kedeligt har man jo muligheden for at jailbreake sit IOS device.

Jeg vil ikke direkte gå hen og sige jeg er blevet Apple fanboy, men jeg har bestemt fået øjnene op for hvorfor folk vælger Apple over andre produkter. Der er nogle ting der er mere simple og brugervenlige på Apple end på andre enheder.
Jeg vil ikke sige Iphone er MEGET bedre - den gør bare det hele en smule bedre som gør den samlede brugeroplevelse (for mig) giver et bedre indtryk.

Så svaret må jo være - Ja en Android fanboy kan godt skifte over i "fjendens" lejr og stadig være glad for sin enhed!!

//Cena