Cena's blog
21-04-2014 - 15:19

Kom så i gang Sony! - Part 1

Intro til blog serie.
PS4 har efterhånden været på markedet i knapt et ½ år, og jeg syntes efterhånden det er tid til at lave en status på PS4 som konsol. Jeg er rigtig glad for min PS4, men syntes stadig der er en masse hænge partier som Sony snart skal se at få rettet op på, og dem vil jeg gennemgå i denne blog serie. Dette er part 1 som omhandler operativsystemet og dets funktioner.


Operativ system og dets funktioner
Overordnet set er jeg egentlig fint tilfreds med måden Operativsystemet ser ud på, men der er efterhånden en masse ting som efterhånden irriterer mig mere og mere.

1 - Sløvt OS  
Til tider er OS ufattelig sløvt og reagerer MEGET langsomt. Ind i mellem lagger det ufatteligt meget i menuer, og dette sker især når man går fra spil til OS. Dette kan simpelthen ikke passe på en next-gen konsol. De er simpelthen nødt til at få gjort det mere flydende da det giver et enormt dårligt indtryk.


 


2 - Ingen suspend/resume download
Det er mig simpelthen en gåde at man lancere en next-gen konsol som ikke kan håndtere dette når der konstant smides et hav af opdateringer ud til diverse spil. Jeg kunne leve med hvis den automatiske suspendede når jeg ville spille online, men dette er ikke tilfældet. Så hvis der er en opdatering skal jeg selv ind manuelt og stoppe download hvis ikke jeg vil have massiv lag når jeg spiller online.3 - Party overall
Party funktionen på PS4 fungerer egentlig fint nok, og vi har fin lyd. Der er dog stadig nogle ting der irriterer mig lidt. Hvis jeg f.eks. skal inviterer en person til mit party, så skal jeg ind og finde personen, klikke at jeg vil invite, for derefter at vente på OS tager sig sammen til loade en funktionen hvor jeg så først kan trykke send invite. Hvorfor har de ikke bare lavet så jeg kan trykke på en knap når jeg har fundet og markeret personen, og så bliver han invitet uden jeg skal ind i endnu en menu?


Det samme problem gør sig gældende når jeg vil invite en person til et spil COD. Så bliver jeg taget ud af spillet og ind i menu som loader pisse langsomt, og derefter kan jeg først invite. Igen savner jeg en funktion hvor jeg markerer spilleren og trykke på en tast og så bliver han invitet som jeg havde på Xbox 3604 - Skjul Trophies
Når man samler på trofæer og går op i at have høj completion er det sørgeligt at man ikke har integreret denne funktion, som ellers var på PS3. 
Det sker ind i mellem at man starter et lorte spil op for at se om det er noget, men som man simpelthen ikke gider at bruge sin tid på, og nærmest bliver pinlig over at man har prøvet dette spil. Jeg kigger på dig Mercenary Kings! 
I disse situationer er det rart man kan gå ind og skjule spillet for f.eks. PSNprofiles.com, da JEG i hvert fald ikke ønsker dette spil skal fremgå på min liste da jeg ikke har interesse i at bruge tid på det og vurderer det som en "fejl". I kan sagtens grine af man ønsker en sådan funktionen - men det gør jeg nu engang. Som det ser ud nu må jeg starte min PS3 op og gøre det den vej i gennem. 


 


5 – Manglende understøttelse og funktioner
Her efter et ½ år mangler vi stadig understøttelse af 3D bluray. Dette er ikke noget der betyder noget for mig selv da jeg ikke har en 3D skærm, men syntes stadig det er ringe at dette ikke understøttes når det virkede fint på PS3. Jeg ved godt at Sony ikke vil være et multimedie center ligesom Xbox One, men derfor må man stadig forvente at den understøtter funktioner som dette, når den sidste konsol gjorde det.


På PS3 havde vi muligheden for at benytte DLNA og dets funktioner. Dette kan vi på nuværende tidspunkt heller ikke på PS4. Dette er igen ikke noget jeg selv mangler da min PS4 på nuværende tidspunkt står på mit kontor hvor jeg spiller på monitor. Men det gør i hvert fald at min PS4 ikke er klar til at blive rykket ind i stuen og overtage pladsen for min PS3 som bliver brugt som ”mediecenter” derinde.


 


6 – Manglende notifikationer 
Jeg savner lidt et notifikations system hvor jeg kan se når brugere kommer online eller går offline. Det behøver ikke nødvendigvis være på alle på vennelisten, men det kunne være rart hvis man kunne sætte den til at smide en notifikation på når dem man spiller med ofte logger på.


 


7 – Automatisk oprydning i invitationer


Jeg savner lidt at den automatisk rydder op i mine invitationer. Hvis jeg blandt andet har modtaget en invitation og accepteret den bliver den stadig liggende i oversigten. Hvorfor ikke bare slette denne invitation fra listen? Den burde også slettet den automatisk hvis brugeren er hoppet ud og spiller noget andet. Dette er ikke nogen stor ting men det irriterer mig stadigvæk.


 


Nå det var alle de ting jeg er faldet over, som her et ½ år efter udgivelsen stadig irriterer mig. Har du fundet nogle andre ting, som irriterer dig? Så skriv det i kommentarerne.


Vi ses i næste blog!


/Cena

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.