Cena's blog
30-04-2013 - 19:40

Kørekort

Det er efterhånden ved at være længe siden jeg har skrevet en blog, så tænkte det var på sin plads at gøre det i dag. Det sidste nye spændende der er sket i mit liv, er at jeg har fået kørekort, så det bliver det bloggen skal handle om :)

Jeg er i dag 27 år gammel, og har af forskellige årsager aldrig fået taget et kørekort. Jeg var blevet lovet et kørekort da jeg var 18 hvis jeg ikke røg, men dum som jeg var så røg jeg, og fik derfor aldrig taget det dengang.
Senere hen har pengene ikke været til det, behovet har ikke været så stort da jeg boede midt i Odense og vi ikke havde råd til bil. I de senere år har jeg på en eller anden måde udviklet en lille frygt for at sætte andres liv i fare ved at køre en bil, hvilket selvfølgelig heller ikke har hjulpet på sagen. 

Men nu da jeg er blevet far (sønnen er godt 6 mdr. nu) og kæresten og jeg er flyttet på landet (En lille by, dog med togstation), følte jeg at nu var det altså på tide jeg skulle i gang med det kørekort.
Jeg kendte den ene kørelære i byen gennem et vennepar, så besluttede at jeg ville tage det hos ham, da det nok ville fjerne en smule af min frygt.

Der er sket et eller andet oppe i mit hoved efter jeg er blevet far. Det der med at man pludselig har ansvar for andre end sig selv, har godt nok gjort mig til lidt af en tøsedreng.
Hver gang jeg skulle til køretime var jeg et nervevrag i timerne op til. Så snart jeg satte mig i bilen forsvandt det meste, men hold nu fast jeg har haft nogle mentale rutsjeture i perioden mens jeg har taget kortet, pga. jeg har tænkt meget over hvilken skade man kan gøre på andre hvis man ikke tænker sig om i trafikken.
Dog sagde min kørelære at det både er en stærk og en dårlig side at man har det sådan, da man ikke er så kåd som de 18 årige som bare skal ud og give den gas.

 Jeg dumpede min første køreprøve på et par dumme fejl, som jeg udelukkende lavede pga. nervøsitet. Og det sagde den sagkyndige også, men at hun selvfølgelig ikke kunne lade mig bestå, hvilket jeg overhovedet ikke var sur over, da det var reelle fejl jeg lavede. Jeg var kun skuffet over mig selv.

Men bestod i 2. forsøg uden anmærkninger, og hold op hvor var det en lettelse mand :) Det var virkelig rart at have "overvundet" noget man havde en lille frygt for, og det er rart at man selv kan køre rundt til forskellige ting, og ikke altid vær den der skulle køres :)
Jeg har kun kørt en enkelt gang hvor min søn var i bilen, da jeg gerne vil have lidt mere erfaring før jeg har ham med ud i trafikken, men kan mærke for hver gang at det føles mere naturligt at køre bil :)


Nå men mit råd til læserne af bloggen er ikke at vente for længe med at tage kørekortet hvis man har muligheden, da man efter min erfaring bliver lidt mere blød når bliver ældre og der kommer børn ind i billedet :) Om et par måneder når jeg har fået mere erfaring tænker jeg nok ikke så meget over det, men lige nu ville det da være rart at have haft 8-10 år erfaring :)


Kom gerne med kommentarer om hvor gammel du var da du tog kørekort, og om du havde nogle betænkeligheder eller andet ved det :)


Kan i have det pænt!!
//Cena 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.