Carsten O's blog
31-03-2007 - 20:09

Tre røde ringe - ÆV!

Så blev det sgu min tur. Da jeg skulle sætte gang i Xboxen her til aften frøs konsollen og de tre efterhånden så berømte ringe lyste op. Jeg har prøvet at tage eller ledninger ud og tage harddisken af, og så sætte det hele fast igen. Men intet hjælper. Så nu ser det ud til, at jeg skal have hele skidmøjet sendt ind.

Det er lidt irriterende, da jeg netop har købt Shivering Isles - og jeg har hørt, at materiale købt på Xbox Live er konsol-sensitiv, dvs. at man ikke kan spille skidtet, hvis man ikke har den konsol det er blevet "godkendt til". Spørgsmålet er nu, om jeg kan få gang i alle mine udvidelser til Oblivion igen, når jeg får en ny maskine?
31-03-2007 - 13:21

Ny hjemmeside/blog

Jeg er ved at lave min egen hjemmeside og min egen blog, hvor jeg vil skrive om lidt af hvert - og også om vores kommende barn :)

Tjek den ud:

http://web.mac.com/carstenodgaard/iWeb/Sted/Velkommen.html19-03-2007 - 08:24

En sorgens dag

I dag er en sorgens dag. Vi er nu nået til enden, til randen. For i dag er der sket det meget sørgelige, at det er lykkedes et band kaldet "Fede Finn og Funny Boyz" at klatre sig op som nr. 1 på den danske musik-salgsliste. Og ikke nok med det. De er også gået "Guld" - hvilket betyder at over 40.000 mennesker har købt og betalt for at lytte til "Fede Finn". Det er meget meget sørgeligt. Og meget meget kedeligt. Tænk at det skulle komme så vidt...Der er god grund til at være bekymret.
15-03-2007 - 16:43

Døden og litteraturen

Tv-serien "Six Feet Under", som jeg tidligere har fablet om, har fået mig til at tænke på bøger jeg for nyligt har læst, som også kredsede om døden på interessante måder.

Her er en lille liste:

Philip Roth: Everyman

Cormac McCarthy: The Road

Nicole Kraus: History of Love

Cormac McCarthy: No Country For Old Men

Paul Auster: Brooklyn Follies

Paul Auster: Book of Illusions

Siri Hustvedt: What I Loved

Lars Saabye Christensen: Modellen


15-03-2007 - 16:16

Six Feet Under

Puha. Igår blev jeg så færdig med sidste afsnit af den amerikanske tv-serie "Six Feet Under", som er den uden sammenligning bedste serie jeg nogensinde har set.

Sidste afsnit efterlod mig med gåsehud og en stor klump i halsen. Ikke nok med at "Six Feet Under" er verdens bedste tv-serie sådan helt generalt, så har den også den bedste afslutning på en serie jeg nogensinde har set. Uden at afsløre for meget, så kan jeg sige, at den simpelthen er så elegant og fornemt udført, at man bliver ramt lige i hjertet.

I Six Feet Under følger man livet i en familie, der tilfældigvis driver et bedemandsfirma. Via familiens konstante og hverdagslige forbindelse med døden kredser serien om dette livets uomgængelige vilkår; at vi alle skal dø. 

Serien går mere direkte og sofistiskeret til dette emne end noget andet jeg har set før. Der lægges så absolut ikke fingre imellem - hvilket er befriende og forfriskende. En af seriens helt centrale pointer er, at vores vestlige kultur viger så meget væk fra døden, at den bliver et tabu, selvom det netop er dét ene, der forbinder os alle her på jorden; at vi alle skal dø. Derfor viser serien også alle instanser af bedemandens arbejde. Fra konservering af lig, sminkning og organiseringen af selve begravelsen.

Selvom det altså er ret så tunge emner serien bøvler med, så er der også indflettet en befriende sort form for humor der ubesværet bliver blandet sammen med det mere seriøse.

Det har været en udsøgt fornøjelse at være i selskab med Fischer-familien. Heldigvis ejer jeg hele serien på dvd, så jeg kan besøge dem igen og igen, hvis jeg kommer til at savne dem alt for meget...


06-03-2007 - 21:34

Så skal man sgu lige være far...

JA, den er god nok. Min drenge kan svømme. Nu er det endelig konfirmeret: Jeg skal være far :)

Og det er så sindssygt og vildt og det største jeg kan forestille mig..Det bliver fantastisk og jeg glæder mig som en vanvittig. 

Jeg glæder mig til at se barnet vokse i min kones mave. Glæder mig til at mærke det første "spark". 

Jeg glæder mig til at gå "gårdtur" sammen med de tretten andre trætte fædre hver morgen ude i vores baggård. Måske kan det også blive til et lille barnevognsræs, hvis vi en dag føler os ekstra friske? Hvem ved, alt kan ske? Jeg glæder mig også til at købe barnevogn og finde frem til den helt rigtige Odder-model med punkterefri dæk.

Jeg glæder mig til at stå tidligt op og pludre med den lille, til at skifte ble (hvem skulle have troet det?). Jeg glæder mig til, som den stolte far, at turnere rundt til hele familien for at vise guldklumpen frem..

At det bliver en vild omvæltning er der nok ingen tvivl om. Men da det er første gang, tjaa, så kan jeg jo kun gisne om hvordan det bliver. Lige nu farer der bare tusind tanker gennem hovedet på mig: Kan jeg klare det der med at være far (selvfølgelig kan jeg det)? Hvordan gør man? Og hvordan holder man på sådan en krabat uden at den går i stykker? Bliver det en dreng eller en pige?

Der er så mange spørgsmå. Men ét er sikkert: Det her, det kan kun blive stort!
Følg Xboxlife her