Carsten O's blog
21-01-2007 - 23:38

Christopher Nolan og The Prestige

Jeg er stor stor fan af Christopher Nolans film. Jeg har set alle hans film: Fra den mystiske, low-budget "studiefilm" "Following", til den fabelagtige "Memento", genindspilningen af den norske film "Insomnia", den gode genopfindelse af den ellers udkørte "Batman" og sidst, men ikke mindst altså "The Prestige".

Nolans film er meget forskellige fra hinanden, men alle bærer de en særlig energi og et stringent fokus, som jeg er stærkt fascineret af. Jeg tror det er noget med hans blik på ting, verden og ikke mindst mennesket at gøre. Det gode ved Batman Begins var netop, at han fik trukket stikket på Joel Schumachers forvandling af Batman til en skabstosse og fandt ind til kernen hos figuren: Batman er ikke først og fremmest en superhelt. Ja, han har jo da, som en af de få "superhelte", heller ingen superkræfter. Nej, Batman er først og fremmest et menneske, og vigtigst: Et PLAGET menneske. Og det er netop DET element der er kernen hos Batman. Det er tvivlen, det er smerten.

Som sådan evner Nolan at finde ind til sine karakterers akilleshæl, bore ind til det sted, hvor det gør virkelig ondt. Jeg tror også, at det er dette blik der gør, at faktisk alle skuespillerpræstationer i hans film er virkelig gode. Fordi han har lagt nogle klare karakterer på banen. 

"The Prestige" er ingen undtagelse her. Chistian Bale spiller, som man næsten forventer det af ham efterhånden, med et nærvær og besathed, der er virkelig fantastisk. Og det samme kan man sige om skuespillerne i filmens noget mindre roller Special credit til Mr. David Bowie, som også har en lille rolle i filmen. Jeg skal ikke afsløre for meget af "The Prestige", for det er i sandhed en film man skal opleve uden at vide for meget på forhånd. Men den griber alt det jeg elsker ved filmen: Magi, trylleri, bedrag og tricks: You name it! 

Jeg var faktisk ikke sådan ovenud begejstret for filmen, da jeg trådte ud af biffen. Men, som det jo sker engang imellem, og når det gør er det herligt!, så begyndte filmen at vokse i mig. Det er en uges tid siden jeg så den, og jeg er altså ikke færdig med den endnu. Se dét er sgu filmkunst!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her