Carsten O's blog
06-08-2006 - 18:07

Film galore!

Film, film, film...

Jeg er en ivrig filmentusiast (min kone vil nok sige ivrig "filmnørd"), og interesserer mig lige dele for japanske samuraifilm, amerikanske film noirs, den nye franske bølge, Bergman og Woody Allen, italienske og amerikanske horrorfilm, spaghetti-westerns og sidst, men ikke mindst: David Cronenberg. Så er det ligesom sat på plads...

Min dvd-samling, som er stødt og roligt har vokset sig ret så stor, kan ses lige her:

http://www.dvdprofiler.com/mycollection.asp?alias=stighelmer

Samlingen er som regel 100% opdateret. Og her skulle man gerne kunne fornemme, hvad jeg tørster efter, når det kommer til film.

I denne kategori vil jeg primært skrive om film jeg har set, film jeg gerne vil se, spændende filmlitteratur, og ellers alt hvad jeg kan komme i tanke om af interessante emner inden for film.

Bare lige for at tage hul på bylden, så kan jeg rapportere, at jeg, under et besøg i Paris, netop har set "Superman Returns" og "Pirates of the Caribian 2". Begge film var for det meste underholdende, men også ganske middelmådige (bortset fra Johnny Depp, som altid ryster noget genialt af sig). Jeg vil ikke så meget snakke om selve indholdet i filmene, som en kedelig tendens inden for filmverdenen, som disse to film netop var strålende eksempler på: Film er de senere år blevet alt alt for lange. For år siden varede en actionfilm typisk 1,30 time. Nu er normen næsten, at der er smækket en ekstra time oven i hatten. Hvis det så bare betød, at filmene blev bedre af den ekstra time....Men nej, regelen er næsten altid, at handlingen trækkes ud i det uendelige, overflødige detaljer trækkes frem og jeg ved snart ikke hvad. Min gamle dansklærer stjal dette ordsprog fra en anden gammel gut: "Det handler ikke om kvantitet, men om kvalitet". De vise ord kunne Hollywood dælendusemig lære noget af.

Måske er det simpelthen på grund af de enorme 5 liters popcorn og 10 liters colaer, at filmene er blevet så lange? Er det simpelthen fordi folk skal have en chance for at æde sig igennem en hel majsmark inden de forlader biografen? Spørgsmålet gives videre til diskussion...

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her