Butcher's blog
26-08-2010 - 21:29

Dårlige tænder


Ja som kom dagen ( i mandags) hvor jeg måtte til tandlæge.
Jeg lider noget så frygteligt af tandlægeskræk, ikke så meget så meget smerten, men nok mere den forfærdelige lyd der kommer når de borer med det lille bor, og når de kradser med den sylespidse ting for at fjerne tandsten..(gys)

Jeg fik at vide for ca. en 4 års tid, at jeg havde MEGET fremskreden paradentose, og jeg skulle bruge tandtråd, ellers ville de snart blive løse..

Alt dette kan føres tilbage til min spæde ungdom, da skoletandplejen så jeg havde tænder, som mildest talt var smidt ind med en skovl. Man skulle tro jeg havde tygget på en håndgranat. jeg fik revet 5 tænder ud, så der var plads nok, og fik "ståltænder" i 3 år.

Da jeg fik bøjlerne af igen, havde jeg en fin lige række tænder, DOG sad de alt for tæt sammen, så man ikke kunne børste i mellem dem.
Det var dog først noget jeg fandt ud af senere, i mit voksne liv, da jeg fik konstateret paradentose.

Det medførte så, at jeg skulle til at bruge tandtråd (ved jeg godt man altid skal bruge) da mine tænder ikke kunne blive ordentlig rene, kun ved brug af tandbørste..
Men det har jeg ikke gjort.. *suk*

Jeg har så kun været ved tandlæge, hvis der var hul, eller andet (har knækket en krone engang i tidernes morgen), da jeg som skrevet i starten ikke er særlig glad for det maskineri de bruger.

Men for at komme ind på historien igen, så var jeg hos tandlægen i mandags, da jeg nu i 14 dage har haft en noget så vederstyggelig tandpine. Det startede i det små, som sagtens kunne klares med et par panodiler, men senere skulle der mere til, end de max 8 stk. man nu må tage om dagen. MAX. 8 stk's.!!!

I lørdags var det så slemt, at jeg måtte til vagtlægen, da jeg var sikker på det var en tandbyld, og da jeg kom derned, var det rigtigt nok en lille satan, som virkelig gjorde nas efterhånden.

Jeg fik så nogle andre smertestillende piller (600 Mg Ibumetin) som jeg kun må tage 3 stk' af om dagen. Samtidig fik jeg Penicillin, som så skulle fjerne tandbylden.

Da jeg ikke rigtigt syntes det hjalp nok, smerterne forsvandt ikke helt, og da slet ikke om natten, fik jeg et par piller af en M8, kan ikke lige huske hvad de hedder, men på pakken havde lægen skrevet "Til stærke smerter" og som alle ved er Ibumetin og Panodiler kun til svage smerter.. Og de hjalp da også fint!!!

Men i Mandags kom jeg afsted, og gjorde det denne gang i Tyskland, da det for det første er meget billigere, OG for det andet, kan jeg få det hele gjort under fuld narkose. Ja ja ja nu ved jeg godt mange sidder og fniser lidt, og måske kalder det lidt overkill med fuld narkose, men jeg kan ikke lide det. og kan jeg undgå alt det jeg ikke bryder mig om, ja så gør jeg det.!

Men han kiggede på pløkkerne, og sagde vi lige skulle have taget et røntgen.

Og så kom overraskelsen!!!!!!!!!! Næsten alle tænder sidder kun med spidsen af roden fast i kæben. Paradentosen har næsten "spist" al kæben, så alle tænderne er mere eller mindre løse. Damn Totalbæ.
Han mente det bedste ville være, at hive de to bagerste kindtænder ud, dvs 8 stk i alt, med det samme, da de ikke havde rodfæste i kæben mere.. Dobbeltbæ!!!!!

Hele misæren endte med, at jeg skal ned og tale med en kæbekirug på Mandag, for at se hvad den bedste løsning er. Kan jo være jeg kan kindtænderne, men han var ikke særlig optimistisk. TripleBæ!!

Så børn, husk at lytte til tandlægen, det er ikke bare det rene nonsens de kommer med.!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.