Bjarke Brie's blog
07-06-2011 - 11:45

WTF - nu med karakterer

der har de seneste dage været skrevet lidt rundt omkring om følgende:
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1566845.ece

Med andre ord: Det er kommet frem - i åbenhedens højhellige navn naturligvis - at det gymnasium som jeg i 2008 blev student fra tre år senere har landets laveste karaktergennemsnit for gymnasier. Er vi virkelig nået dertil, hvor det endelige karaktergennemsnit er en absolut værdi for skolens kvalitet? Har jeg gået på et dårligt gymnasium, fordi det har lavt karaktergennemsnit? Jeg var ved at eksplodere af raseri, da jeg så listen.

Kan man overhovedet bruge sådan noget statistik til noget som helst uden også at have relevant information om eleverne det pågældende sted?

Bør man også i fremtiden offentliggøre den slags statistik - og i så fald hvordan? Har sådan statistisk nogen praktisk betydning for, hvilket gymnasium DU ville søge ind på? Personligt er svaret NEJ.

fuld liste over karaktergennemsnit fra samtlige gymnasier, HF-kurser, HHX og HTX: http://da.cms.uvm.dk/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110606_gymnasiale_eksamensresultater_2010_totallister.ashx
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.