Vinterbird's blog
20-12-2006 - 10:33

Singleplayer... Fokus på det for fanden!

Juleferien er lige om hjørnet, og jeg savner et godt singleplayerspil.

Alt alt ALT for mange udviklere i dag, fokusere på at levere intense online kampe. Men hvad med os som hellere vil have en god historie, og en god grund til at spille spillet?

Javist, Gears er super underholdende online og i co-op, men historien er grusomt elendig, og den når slet ikke op på siden af spil som Fahrenheit eller Dreamfall. Jeg savner et godt singleplayerspil.

Men hvorfor er det folk skal fokusere så meget på multiplayer? Multiplayer er funky ja, og online giver en helt ny dimension. Men det var ikke det der gjorde Halo til et godt spil. Det var gameplayet, historien og hele universet. Det samme med nogle af de bedste historie spil som Half Life 2, Fahrenheit og Kingdom Hearts. De behøvede ikke nogen stor multiplayerdel, for de fokuserede på at levere en fantastisk historie, som imponerede og gav mig mere lyst til at spille spillet.

Og når jeg kigger på release her i den nærmeste fremtid, så er der ikke meget med singleplayer potentiale. Jo Lost Planet kan måske overraske, men ellers er der ikke så meget andet indtil Final Fantasy lander engang om lang tid.

Men ak ja. Er singleplayer mon ved at dø? Det ville ihvertfald være sørgeligt.

Og så husk at spille Fahrenheit hvis i finder det, det er et simpelthen fantastisk spil!

 

 

18-12-2006 - 17:43

Det er snart jul!

Så kom Age of Conan previewet op, og hvis folk ikke har fået det læst, så kan i tjekke det ud her.

Age of Conan kan være spillet der virkelig sætter gang i MMO genren på 360. Efter det halvlunkne FF og PSU, så har genren det ikke synderligt godt på 360. Men Age of Conan ser ud til virkelig at fungerer på konsollen, og hvis der kommer et ordentligt coomunity bag det, så kan det gå hen og blive et af de helt store spil i første halvår af 07, ihvertfald indtil Halo 3 lander.

Men udover at få skrevet Age of Conan og anmeldt Red Steel (hold jer fra det), så har jeg fået spillet lidt Double Agent, og håber på at dykke lidt mere ned i spillets multiplayerdel i løbet af julen. Det er overraskende godt, men folk snyder af helvedes til online. 

17-12-2006 - 18:57

Game of THe Year og manglende fritid

Året er næsten slut, og så er det snart tid til vores Game of The Year kåring. Vi har på redaktionen internt stemt om hvad der skal vinde hvad, og det er interessant at se hvilke spil folk syntes har været mest påvirkende i løbet af året.

Dog skal I også have noget at sige, så det bliver også muligt for jer at komme med jeres mening. Men alt det ligger stadig et stykke tid ude i fremtiden.

 

Hvad der dog er langt mere fremtidsnært, det er den store juleferie som er lige om hjørnet, og med den skal jeg til at have indhentet alle de spille jeg ikke har fået spillet nok. Så hvis der stadig er nogen der spiller Double Agent, Burnout, Tony Hawk, Saints Row, Battlefield 2 og Vegas så må i endelig sige til, kunne godt bruge nogle folk at hygge mig med i de kolde vinteraftner.

Ellers har det i denne uge værert Wii uge igen, Red Steel er blevet anmeldt og Tony Hawks Downhill Jam bliver skrevet i morgen, og så mangler jeg kun Call of Duty 3. Dog kommer der forhåbentlig snart noget mere at anmelde. 

14-12-2006 - 10:22

Faceplate og Red Steel

I går ville jeg holde en lille pause fra alle mine anmelder spil, så jeg smedmit uåbnede Gears i min Xbox, og spillede lidt igen, efter jeg skrev anmeldelsen for et godt stykke tid siden.

Men endnu vigtigere end at spille Gears (hvilket stadig er fantastisk godt), så har jeg fået min Gears of War faceplate, Collectors Edition people!

Den er sååååh smuk.

Men udover at savle over min faceplate, så har jeg spillet Red Steel de sidste par dage, og lad det være sagt. Do. Not. Buy. This. Game. Wii er som bygget til FPS spil, men hvorfor kan udviklerne ikke fatte at de skal gøre som på PC? Det skal ikke være fucking drej controlleren helt ud til højre for at dreje billedet til højre. WTF! Det virker ikke! Hvordan kan Ubisoft på nogen måde tro at det er en brugbar styringsmåde.. Ah well, jeg håber Red Steel 2 bliver bedre.

I går fik jeg også skrevet et lille preview af Age of Conan som blev annonceret til 360 tidligere på ugen, og jeg så spillet for nogle uger siden, og det ser faktisk ud til at Funcom har fat i den lange ende denne gang.

11-12-2006 - 22:54

Aaand done.

Så fik jeg endelig sagt de sidste ord i mine Zelda anmeldelse, som nu kan læses på Console - som kan læses her: http://www.console.dk/review/476, og for de dovne:

Marker for at se:

The Legend of Zelda: Twilight Princess er den perfekte launchtitel og er et af de mest perfekte spil til dato.

Gameplay: 10

Grafik: 9

Lyd: 9

Holdbarhed: 10

Overall: 10

Markering slut.

 

Men Zelda var en fantastisk oplevelse. Det mindede mig om hvorfor jeg egentlig spiller spil, det var en forrygende oplevelse og det er en fryd at se hvordan Nintendo virkelig kan lave noget af det bedste banedesign jeg endnu har set.

Gåderne i spillet er så snu og intelligente, at man virkelig føler sig klog når man hører den klassiske kimen og døren går op. Og variationen i miljøer og gameplay er virkelig imponerende, men det kan i løse om i anmeldelsen.

Og i morgen står den på Red Steel, bliver spændende og se hvordan den endelige udgave er.


06-12-2006 - 21:18

I want my Zelda playing device!

Hvor er det frustrerende at vide, at min redaktør sidder med hans Wii lige nu. Jeg fordømmer samtlige fragtmænd på Djursland. Jeg kunne have spillet Zelda lige nu. Dybt suk.

 Men istedet for at spille Zelda, så fik jeg sagt dom over Phantasy Star Universe, og det lad det være sagt. Det er den laveste karakter jeg endnu har givet et spil. Og efter anmeldelsen var færdig, så tænkte jeg, at nu har jeg ikke brug for at have mit abonement mere (der er nemlig ingen gratis prøveperiode - wtf Sega?), og efter at have kigget lidt rundt i menuerne, uden at kunne finde en "cancel subscribtion" mulighed, måtte jeg ty til Segas hjemmeside, og her mødte jeg et forfærdeligt syn.

Sega har ikke gidet at integrere muligheden for at stoppe ens abonement over Live. Næææh nej, man skal ringe til Xbox Support Service, og der afmelder ens abonement. Helt ærligt, hvad fanden sker der? Det er det mest kluntede jeg endnu har set i noget spil, det er udover alle grænser dårligt spil design fra Sega. Tsk.

Men jeg spiller nok PSU's singleplayerdel igennem, der er trods alt nogle nemme achivements at hente.

Og så har jeg fået ryddet min kalender, for i morgen står den på Twilight Princess, og det gør den indtil jeg ser rulletekster. Det bliver non-stop marathon.

 

03-12-2006 - 20:27

PSU og jul

Så fik jeg endelig billedet fundet, her er nissen der starter julen. Det er officielt jul:


Men udover at tage billeder af spøjse nisser, så har jeg brugt noget mere tid med PSU. Underligt nok, så hader jeg det, men samtidig elsker jeg det. Grafikken er ikke imponerende, lyden er elendig, gameplayet er vanvittigt trivielt, men alligevel er det underholdende.

Jeg har for det meste brugt tiden i singleplayer, jeg har dog også investeret lidt mere tid i multiplayer, og dette er så afgjort et spil man køber for multiplayer, men hvorfor det betegnes som et MMO har jeg svært ved at se, man løber bare rundt i grupper med ens venner og tæsker monstre, der er ikke dybere gameplay elementer i det, udover at man kan lave sine egne våben ved hjælp af råmaterialer.

02-12-2006 - 21:15

Phantasy Star Universe - Hands on impressions

I dag ankom PSU så til mig, og efter at have brugt nogle timer i singleplayerdelen og en times tid online, har jeg endelig fundet lidt tid til at snakke om PSU.

 Gameplayet er basaltset hack&slash, man løber rundt, ser nogle fjender, angriber og dræber. Men det der har overrasket mig mest, er hvor grusomt elendig singleplayerdelen er. Den er sat op som en virkelig dårlig tv-serie, og jeg sad flere gange, og grinede af spillet, ikke fordi det var morsomt, men fordi det var ufrivilligt morsomt, pågrund af elendigt stemmeskuespil og uhyggeligt trivielt gameplay.

Men alligevel, der er et eller andet ved det, som gør at jeg stadig spiller det, der er et eller andet ved spillet, som gør at jeg synes det er virkelig sjovt at spille, om det er min hack&slash sjæl der træder frem, eller om det er PSU formlen, som alligevel fungerer.

Men hvis der er nogle, der sidder inde med PSU og spiller online, så smid en kommentar eller pb, så jeg kan finde nogle at raide med. 

01-12-2006 - 12:25

Wii would like to play

Om meget få dage sker en af de største ting for mig i år, Nintendos nyeste konsol ankommer til mig, og forhåbentlig kan jeg give en masse impressions før den lander i butikkerne den 8. For så snart, jeg får fat i min Wii og Zelda, så forsvinder jeg fra jordensoverflade indtil spillet er gennemført og anmeldelsen er skrevet.

Men hvad er det, der gør Wii så interessant? De få mange gange jeg har prøvet den, har jeg været imponeret, for jeg sidder med samme følelse, som jeg sad med min DS da jeg fik den første gang, sad konstant og tænkte "Det er genialt det her, hvorfor har man ikke fundet på det før?", sammen følese har jeg med Wii, og med DS er jeg stadig imponeret, og med Wii glæder jeg mig utroligt meget, dette er for mig årets højdepunkt, og ja. JEG GLÆDER MIG!