tue69's blog
03-11-2007 - 22:44

Pessimisten anmelder: Guitar Hero 2



Så er der endnu engang lidt aktivitet i pessimist-bloggen, hvor vi denne gang har en mini anmeldelse af spillet som appellerer til alle jer, som gav den gas på luftguitar under Metallica koncerten i Århus, og spillet man går i en stor cirkel uden om, hvis man var én af de 40.000 andre, der blot grinte af disse luftguitar-fjolser. Vi taler selvfølgelig om den nyeste undskyldning for at te sig som en komplet idiot i dagligstuen, Guitar Hero II.


Se mig, en Guitar Helt 


”Endeligt væk fra den monotone FPS strøm” var umiddelbart min første tanke, da jeg fik Guitar Hero II ind af døren. Ikke mere meningsløst skyderi og ligegyldigt gameplay, men i stedet innovativitet og nytænkning. Eller det var i hvert fald hvad jeg håbede. Det skulle dog hurtigt vise sig ikke at holde stik, for aldrig har jeg da oplevet så tynd en oplevelse fra noget der ellers virker ganske lovende.

 

Spillets opstart oser af rock. Guitarerne hviner og den grafiske stil er tegnede, rå baggrunde, så umiddelbart lover det jo godt. Man starter med at vælge et spillested og må tage til takke med at spille for et mindre publikum i starten. In-game grafikken er ikke prangende, men i stedet en smule komisk, som dog passer udmærket til den stil, der er lagt for dagen hidtil. Så langt så godt – så nu mangler vi kun det fantastiske og innovative gameplay, som spillet lægger op til. Men det får man bare ikke, for Guitar Hero præsterer intet nyt overhovedet, ja faktisk er det overraskende ringe.

 

Gameplayet er simpelt, alt for simpelt. Det drejer sig i bund og grund om at ramme en række akkorder som kommer ”kørende hen mod én”. Skidesjovt hvis man er en af de typer der kan finde timevis af underholdning i at kigge på fartstriberne på motorvejen, når man kører en tur, men for os andre er det bare jævnt kedeligt og bliver alt for hurtigt trivielt.

 

Eneste afveksling i gameplayet er det såkaldte ”star power”, hvor man ved at klare en række comboes kan få ladet sin star power op og derefter aktivere den for at booste sit show. Dette fungerer så ved at din spilfigur laver en gimmick som at kaste guitaren i jorden el. lign. Dette er egentligt meget sjovt, men alligevel fuldstændigt latterligt, for uanset hvor håbløst en præstation man har lagt for dagen hidtil, så kan man redde showet ved at aktivere star power. Jeg har flere gange prøvet at ramme under 60 % af akkorderne og alligevel få beskeden ”you rock” fordi man aktiverer star power på det rigtige tidspunkt. Nu ved jeg ikke om det bare er mig, men det sker meget sjældent at jeg nyder en rockkoncert hvor guitaristen ikke kan spille guitar, men kun kan finde ud af at kaste guitaren i jorden og lave devil-håndtegn – men det kan jo være det bare er mig der er noget galt med.


Ikke Guitar helt alligevel 


Og nej, guitar hero lærer dig ikke at spille guitar, ja faktisk kan man jo ikke engang kategorisere X-ploreren (guitarens navn) som en decideret guitar – jeg synes faktisk i højere grad det lignet et stykke legetøj fra Mattel, du ved, sådan en plasticdims som de yngste møgunger altid får foræret juleaften og som i øvrigt larmer helt ukristeligt meget, men gudskelov hurtigt går i stykker.

 

Egentligt står man mest af alt tilbage med en følelse af at man har betalt 700 kr. for en plasticguitar og et spil, som mest af alt ligner et sørgeligt forsøg på at modernisere ”tryk på en række knapper på det rigtige tidspunkt”-genren. Så kan man jo spørge sig selv om ikke dine penge kunne være brugt bedre i en periode hvor store titler som Call of Duty 4, Assassins Creed og Mass effect er på trapperne.

 

Derudover er der jo ingen voksne mennesker som stadigvæk spiller luftguitar når de er til koncert, og hvis der er, så kunne jeg godt tænke mig at høre om i også laver rullefald og tager pistoler med når i ser en actionfilm i biografen?

 

Alt i alt giver jeg Guitar Hero 2 en ”langt under middel” karakter, da spillet som sagt ikke rigtigt præsenterer noget nyt udover en plasticguitar og et prisskilt på over 600 kr. To ting som jeg umiddelbart godt mener man kan leve uden.

 

Jeg beklager den lidt korte anmeldelse folkens, men der er jo også lidt julekonkurrence der skal holdes øje med.

 

Mvh

 

Pessimisten

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.