Reinhold's blog
18-05-2015 - 21:47

Angrebet af tegneserier!


Genaktivering af fortidens hobbyer og passioner er lidt ligesom vinterhalvårets influenzaer – det vides aldrig helt hvornår de rammer, men man ved de ligger latent derude. I mit tilfælde angreb monsteret under sengen mig for et lille år siden, og en gammel interesse sprang pludselig ud i lys lue igen. Taleboblerne og de tegnede fortællinger – tegneserierne åd mig igen


De har været der næsten hele tiden. Men da jeg solgte min omfattende samling af tegneseriehæfter i slut 80’erne regnede jeg den værste bølge for at være overstået. Vi snakker her en tidsalder, hvor Edderkoppen ikke hed ”Spiderman” og Projekt X (X-Men) ligeledes stadig havde et dansk navn. Jeg erindrer en af mine bedste grene i samlingen var Dracula-hæfterne, hvor min linje næsten var komplet.


Derefter gik dyret i dvale og sov til en gang i 90-erne, hvor jeg fik øjnene op for Frank Miller. Først var det hans fortolkning af Batman, som ramte – og år senere blev det Sin City. Denne serie står stadig i min ellers pensionerede og minimalistiske samling. Herefter sprang jeg på den amerikanske bølge med illustrative romaner, hvilket på godt dansk vel bare er tegneseriehæfter i mindre format, og med en del flere sider. Men herefter gik der universitet og en iver efter en karriere i blodbanen.


Flashbacks til barndommens ”Sølvpil” og ”Fart og Tempo” passer godt ind her, men da stakken af tegnede fortællinger venter på mit natbord, så springer jeg finskriverierne over, og lover et super-old-school tilbageblik en anden gang.


For godt et år siden ramte den gamle djævel så mit aldrende korpus, og jeg er igen langsomt begyndt at udtænke en samling. Den er ikke kommet meget længere endnu. De fleste af de tegneserier, som jeg over årene har beholdt står oppe på loftet, men enkelte har dog fundet vej ned. I den sidste tid er stakken på natbordet dog svulmet på en ambitiøs måde. Jeg er netop nu i gang med ”Batman - Sort Sejr” af Jeph Loeb og Tim Sale. Hvilket episk album, og der kunne godt ligge en fremtidig blog alene i de tegninger. Herefter er der et par nyerhvervelser. Først er den danske oversættelse af ”Sandman” af Neil Gaiman, og herefter et forhåbentligt kærkomment gensyn med Frank Millers udgave af Batman i ”Batman – Nattens ridder vender tilbage – deluxe”.


Det amerikanske udtryk ”get a hobby” preller af på mig i en vanvittig grad, hvis man oveni tegneserierne smider konsolspil, skribentvirksomhed, tre børn – et hus og en forskningskarriere. Samt et par sideløbende hobbyer som fluefiskeri og løbetræning.


I må bære over med stavefejl og alt andet end finpudsede sætninger for denne gang, da de tegnede fortællinger venter. Men hvis der er andre lidelsesfæller blandt jer gode folk, så tager jeg meget gerne i mod anbefalinger af tegneserier, som jeg burde teste ud.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her