M60's blog
23-01-2012 - 22:12

Tony Iommi

Et af mine store idoler, Tony Iommi blev forleden diagnosticiret med lymfeknudekræft. Det er afhængigt af typen, heldigvis én af de slags cancer med størst overlevelserate. Ikke desto mindre, har jeg fået lyst til at skrive et lille hyldestindlæg til manden.
Tony Iommi

Interesserer man sig ikke for 70'er rock eller Heavy Metal kender man måske ikke lige navnet eller ansigtet. Det er en skam, for manden hører nemlig til blandt de mest indflydelsesrige guitarister i rockhistorien.

Som 17 kom han ud for en fabriksulykke, som kostede ham spidserne af ringefinger og langefinger på sin fretting-hånd. Istedet for at give op med guitar, valgte han at fortsætte under inspiration fra bl.a. legendariske jazz-guitarist Django Reinhardt, som havde endnu værre skader på sin fretting-hånd.

For at kunne fortsætte med at spille, måtte han udvikle en ny teknik. Han skabte selv nogle proteser til de to skadede fingre, byttede de tunge strenge ud med nogle lettere og måtte down-tune guitaren en hel del. Dette påvirkede naturligvis også lyden. Dette var oprindelsen af den karaktaristiske heavy metal guitarlyd vi kender idag.
Senere stiftede han sammen med Geezer Butler, Billy Ward og Ozzy Osbourne bandet Earth, som blev til Black Sabbath. Her skabte han nogle af de mest ikoniske tunge guitar riffs, og bandet blev således en frontløber for hvad der senere hen ville blive kaldt heavy metal.






Diagnosticeringen kommer netop som det originale Black Sabbath line-up er blevet gendannet og skal til at turnere, samt er gået i gang med at skrive deres første studio album i 34 år.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Iommi vil besejre kræften, men det er nu uheldigt.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her