Mmmm...Det smager dejligt!
Findes der noget bedre end en potion iskold kærnemælkskoldskål med cornflakes eller kammerjunker? Jeg tror det ikke. Det er i hvert fald én af mine ynglingsspise og særligt om sommeren, når solen står højt på himlen og der er 25 grader i skyggen!
Der findes mange færdigblandede produkter, af meget svingende kvalitet, så derfor foretrækker jeg at lave min koldskål selv og jeg vil gerne dele opskriften med jer:
Til 3-4 personer skal der bruges følgende:
Ingredienser
2 pasteuriserede æg
4 spsk. sukker (eller efter smag)
2 spsk. vaniliesukker (eller efter smag)
evt. 1 citron (hvis man ønsker at lave koldskålen med citronsmag)
1 liter kærnemælk
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Bland iskold kærnemælk med de piskede æg. Rør godt rundt, tilsæt vaniliesukkeret og smag evt. til med citronsaft.
Sæt koldskålen koldt indtil servering.
Tip: Lad koldskålen trække et par timer inden servering. Det gi'r en mere fyldig smag.
Bon appetit!