Butcher's blog
25-10-2010 - 15:25

LammeKølle ala Cowbutcher


Ja som kom dagen (I går vel at mærke) hvor den første kølle skulle i ovnen.

Vi tog Mille's bagben/kølle, som havde en netto vægt på 2,1 Kg, som må siges at være en tilfreds størrelse:




Der skulle så laves en krydderi blanding, som skulle fordeles i små lommer, i køllen. Den bestod af følgende:



1 Tsk.   Stødt Ingefær
7 Fed    Hvidløg
1 Knsp. Stødt kardemomme
1 Stk.   Kanelstang (Udskrabet)
8 Stk.   Nelliker
1 Tsk.   Kommen
1 Tsk    Gurkemeje
½ Tsk   Cayenne Pebber
4 Tsk.   Salt
4 Tsk.   Citronsaft



Og her er resultatet af krydderi blandingen:


Og den kom så i små lommer i køllen, som jeg skar med en rimelig stor kokkekniv, og udvidede lidt med en finger, så der kunne komme noget ned:




Dernæst skulle der laves en "Pasta", som skulle smøres ud over køllen.!
Den bestod af følgende:


2½      Dl. Mandler
1 1/4   Dl. Rosiner
2½      Dl. Yoghurt Naturel

"Pastaen" blev blendet, og så sådan ud:



(Og ja det ligner cement :D, men smager super godt )

Men "Pastaen" færdig, skulle den smøres ud over, og det blev køllen ikke pænere af:



Til sidst blev den smurt ind i honning:



Så 2 Timer på 250 Grader, i en stegeso, og efter 15 min. hældes en lille kvart ltr. vand ved..


Det færdige resultat:

Underside:


Opskåret:


Og med en lille klat ris til:





Det smagte vildt godt, dog tog det lidt over en time at forberede, og dertil 2 timer i ovnen, så det er ikke noget jeg laver en Tirsdag eftermiddag..

Næste gang står den på Lammekoteletter!!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.