LammeKølle ala Cowbutcher
Ja som kom dagen (I går vel at mærke) hvor den første kølle skulle i ovnen.
Vi tog Mille's bagben/kølle, som havde en netto vægt på 2,1 Kg, som må siges at være en tilfreds størrelse:
Der skulle så laves en krydderi blanding, som skulle fordeles i små lommer, i køllen. Den bestod af følgende:
1 Tsk. Stødt Ingefær
7 Fed Hvidløg
1 Knsp. Stødt kardemomme
1 Stk. Kanelstang (Udskrabet)
8 Stk. Nelliker
1 Tsk. Kommen
1 Tsk Gurkemeje
½ Tsk Cayenne Pebber
4 Tsk. Salt
4 Tsk. Citronsaft
Og her er resultatet af krydderi blandingen:
Og den kom så i små lommer i køllen, som jeg skar med en rimelig stor kokkekniv, og udvidede lidt med en finger, så der kunne komme noget ned:
Dernæst skulle der laves en "Pasta", som skulle smøres ud over køllen.!
Den bestod af følgende:
2½ Dl. Mandler
1 1/4 Dl. Rosiner
2½ Dl. Yoghurt Naturel
"Pastaen" blev blendet, og så sådan ud:
(Og ja det ligner cement :D, men smager super godt )
Men "Pastaen" færdig, skulle den smøres ud over, og det blev køllen ikke pænere af:
Til sidst blev den smurt ind i honning:
Så 2 Timer på 250 Grader, i en stegeso, og efter 15 min. hældes en lille kvart ltr. vand ved..
Det færdige resultat:
Underside:
Opskåret:
Og med en lille klat ris til:
Det smagte vildt godt, dog tog det lidt over en time at forberede, og dertil 2 timer i ovnen, så det er ikke noget jeg laver en Tirsdag eftermiddag..
Næste gang står den på Lammekoteletter!!
13