Bjarke Brie's blog
28-10-2010 - 11:04

Kina - nu også med WTF

jeg havde i dag besluttet mig for at købe en bog. Lidt udenfor boghandlen er der slået en scene op i forbindelse med noget salgsfremstød af mobiltelefoner. Jeg ser det lidt på afstand. Der står en gut på scenen med en mikrofon og reklamerer for produktet, og der er en mindre folkemængde, der ser på

Så langt, så godt.

Så fik Brien en fin idé.

JEG VIL HAVE NOGET AF DET.

Jeg stiller mig ind midt i menneskemængden, og regner ikke med, at der vil ske noget ved det. Pludselig kigger ALLE på mig, og gutten på scenen begynder at spørge hvilket land jeg er fra, og kalder mig derpå op til scenen. Så går det op for mig, at de ting de ting, der blev smidt ud til publikum var TANDBØRSTER og TANDPASTA. Så jeg fik to af hver, mens alle stod og grinede.

(Okay, jeg stak måske en SMULE ud fra mængden ved at være et hoved højere end alle andre og ved tydeligvis ikke at være kineser)

og hvilken bog endte jeg så med at købe? Æsops fabler... 
27-10-2010 - 08:30

it only happens in... China

jep.

Så er der nyt igen.

Der er et universitet i Beijing, hvor de kun studerer fremmedsprog. De har britisk engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk for at tage et par eksempler. Nu skal de så bruge nogle danskere, så de kan studere danske dialekter. De skulle bruge 100 (!) danskere. Det giver så lige mellem 100 og 150 kroner pr. gang.

Det er bare lækkerier at få penge for bare at sidde og lukke ævl ud!

EDIT: jeg fik ikke engang nævnt, at de betaler transporten derud - i taxi. Godt nok koster taxi ingenting herovre, og jeg bor lige i nærheden, men det er sateme en frynsegode alligevel - bare for at være "laowai" :D 
22-10-2010 - 20:20

win igen

det er i dag min fødselsdag. Guess what - jeg fik foræret en brieost, en kage og et forklæde.

Alt i alt en dejlig dag, men fail prøveeksamen. Fejl i 5 tegn ud af... 35. Det sker bare ikke, Lars Krimi! Og ja, det betyder, at jeg ikke har efterårsferie som derhjemme. FAIL!
20-10-2010 - 17:32

kinesiske priser ftw! del 2

Det er jo meeeeeeget koldt i Beijing. I øvrigt har de centralvarme på et lidt højere niveau herovre end ellers, dvs. den bliver styret fra regeringens side - og den er ikke tændt endnu. Jeg har hørt, at den først bliver tændt omkring 15. november.

Derfor:
hue 18 kr
ørevarmere 4 kr (til gengæld med camouflage :/)
skindhandsker 22 kr
morfar-hjemmesko 15 kr
3+1 pakke halls 5 kr

så slipper jeg for de irriterende istapper på hagen.

det ville i sandhed være en løgn, hvis jeg påstod, at det var dyrt herovre. Elsker det lokale gademarked og de små butikker inde på campus...
12-10-2010 - 08:46

kinesiske priser ftw!

jeg har i dag fået sat ny pedal og pedalstang på min cykel (der i øvrigt kostede 180 yuan fra ny) herovre - det kostede den nette sum af 17 yuan - alt medregnet! Det svarer til 14-15 kroner. Man burde blive herovre noget længere.

Og hvad sagde du? En metrobillet koster 2 yuan? HELL YEAH

og så fik vi i dag vores kinesiske underviser til at sige "en fugl i hånden er bedre end ti på taget"...